Kerst in Klankenland

Het is bijna kerst in Klankenland, Fiep heeft de kerstdoos te voorschijn gehaald. Ze heeft het druk, ze wil de kerstboom versieren maar ze wil ook kerstkoekjes bakken. Als ze de doos onder de kerstboom neer zet en zelf naar de keuken gaat, dan begint een groot avontuur. In de doos wonen Pien en Pim. Dit zijn twee kleine kerstfiguurtjes. Pim wil heel graag uit de doos om de wereld te verkennen. Pien twijfelt nog een beetje. Toch klimt het stel uit de doos. Maar dan zien ze opeens een hele grote kat….

Dit kerstverhaal kan je niet alleen voorlezen, je kan het ook samen zingen. In dit boek komen twee klankversjes voor, namelijk van de h en van de u. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van het bekende liedje “Away in a Manor”. De wijs geeft een echt kerstgevoel, waardoor je nog meer zin krijgt in kerst. Dit feel good verhaal spreekt kinderen aan, die meeleven met Pien en Pim.

Een prachtig cadeau om te geven, samen zingen, picto-zinnen lezen, voorlezen en achter in het boek staat een recept om de kerstkoekjes ook samen te bakken. Ik kan niet wachten totdat de eerste kerstbomen in de straten staan……

Op 18 november 2020 gaf ik een online boekpresentatie. Ik liet zien hoe je het boek thuis of in de klas kan gebruiken.

Klik op deze link als u de boekpresentatie alsnog wilt bekijken.

Share this post:
Voice JoyKerst in Klankenland

Related Posts

Take a look at these posts