spreker, lezing, aandacht, stem,

Lezing: Aandacht voor de kracht van je stem.

Tijdens een #personeelsdag van de NME uit  #Utrecht heb ik een lezing gegeven over aandacht voor de kracht van je stem. Het thema van deze dag was #aandacht. Aandacht, bewustwording kan op allerlei vlakken. Aandacht voor de mensen om je heen, en aandacht voor het werk wat je doet. Maar dit bedrijf wilde de medewerkers eens verrassen op een ander vlak. En zo gebeurde het dat ik mijn zangworkshop mocht inluiden met een korte lezing vooraf over de kracht van je adem, articulatie en stem.

De mensen vonden het erg leuk dat theorie en de praktijk aan elkaar werden gekoppeld en dat ze konden ervaren wat ik bedoel. Je hebt je stem namelijk altijd bij je. Toch realiseert niet iedereen hoe die stem werkt, en wat je er allemaal mee kan. Tijdens mijn werk voor de klas met taalzwakke kinderen ben ik me altijd erg bewust van mijn stem en hoe ik een verhaal breng. Doe ik dit niet, dan zie ik leerlingen met hun aandacht afdwalen. Mensen die met volwassenen spreken kunnen het zich permitteren om zich meer op de inhoud te richten. Toch is het dan voor de luisteraar moeilijker om zijn aandacht bij je verhaal te houden. Nadruk leggen op de woorden met inhoud, dat is wat je als spreker met je stem kan doen.

Melodie en stem, een belangrijke input voor je boodschap.

Wil je zelf ervaren hoe je je stem kan inzetten om je verhaal kracht bij te zetten? Of vind je het leuk om mij als spreker uit te nodigen? Neem dan contact met me op.

 

 

Share this post:
Voice JoyLezing: Aandacht voor de kracht van je stem.

Related Posts

Take a look at these posts