Logopedie materiaal

Bent u op zoek naar logopedie materiaal voor uw eigen praktijk? Materiaal om uw behandelingen gericht op jongere kinderen te ondersteunen? Kijk dan eens naar de logopedische prentenboeken van Annemieke Bastiaans. De boeken zijn opgebouwd met een voorleesverhaal, pictozinnen die kinderen al snel zelf kunnen lezen, liedjes en taal-denkvragen. Met een plattegrond voor in het boek wordt structuur gegeven aan het verhaal. Begrippen worden gevisualiseerd en het taalgevoel wordt ondersteund. De taal- en denkvragen zijn op vier niveaus: waarnemen, verbanden leggen, ordenen en beredeneren. Kinderen leren klanken aan schrifttekens te koppelen. Het boekje bevat een mooie variatie aan werkvormen. Kijken en luisteren, zelf lezen, zingen en een gesprekje voeren. Met het logopedie materiaal van Annemieke Bastiaans haal je meer uit een behandeling. Er zijn drie verschillende versies: Lotte de dappere koe, Bauke de nieuwsgierige hond en Gijs het sterke paard.

Het logopedie materiaal is tijdens het maken getest met bij en met kinderen. Mede door hun enthousiasme zijn de logopedische prentenboeken tot stand gekomen.  

Annemieke Bastiaans is sinds 1995 werkzaam als logopedist. Vanuit haar eigen praktijk Voice Joy richt zij zich vooral op volwassenen. Zij coacht hen in stem, spraak en presentatie. Daarnaast werkt zij met veel plezier in het speciaal basisonderwijs. Annemieke begeleidt hier kinderen met spraak-taalproblemen. Vanuit deze hoek zijn de logopedische prentenboeken ontstaan.

De logopedische prentenboeken zijn te bestellen via de website www.voicejoy.nl. De boeken hebben 30 bladzijden, zijn full colour en A4 formaat. Kijk voor meer informatie over de logopedische prentenboeken op de website.

Voice JoyLogopedie materiaal