Logopedie Utrecht

Bent u op zoek naar logopedie in Utrecht? Logopediste Annemieke Bastiaans van Voice Joy geeft logopedie in Utrecht. Ze coacht volwassenen in stem, spraak en presentatie. Daarnaast werkt zij met veel plezier als logopedist in het speciaal basisonderwijs. Annemieke begeleidt hier kinderen met spraak-taalproblemen.

Waarom logopedie

Er zijn verschillende redenen waarom u gebruik zou willen maken van logopedie in Utrecht. Omdat u duidelijker wilt leren spreken of omdat u uw stem techniek wilt verbeteren, bijvoorbeeld omdat u stemklachten heeft of deze juist wil voorkomen. Heeft u moeite met articuleren of spreekt u met een accent waar u vanaf wilt? Ook daarvoor kan logopedie hulp bieden. Voice Joy kan mensen die hun stem vaak gebruiken zoals leerkrachten coachen om hun stem zo optimaal mogelijk te gebruiken. Ook voor mensen die veel in het openbaar moeten spreken kan een coachingstraject om beter te leren spreken helpen om uw spreekvaardigheid naar een hoger plan te tillen.

Op maat gemaakte behandeling

Wat de reden ook is om te kiezen voor logopedie in Utrecht, bij Voice Joy bent u aan het juiste adres. De eerste stap in de behandeling is te kijken wat het probleem is, waar loopt u tegenaan in uw dagelijkse leven en wat wilt u bereiken met logopedie. Daarna stellen we een plan van aanpak op. De behandeling is helemaal op maat gemaakt voor u en uw specifieke situatie. We richten op ons kleine overzichtelijke doelen zodat u al snel kunt ervaren dat u vooruit gaat. De kracht van de behandeling zit ook in herhaling. U krijgt ook oefeningen mee om thuis te doen.

Prentenboek

Een prentenboek is voor alle kinderen leuk. Spelenderwijs  wordt de taalontwikkeling van jonge kinderen gestimuleerd. Sommige prentenboeken gaan nog een stapje verder. Annemieke Bastiaans van Voice Joy schreef drie logopedische prentenboeken. Deze boeken hebben een duidelijke opbouw. Ze bestaan uit een voorleesverhaal, pictozinnen die kinderen al snel zelf kunnen lezen, liedjes en taal- en denkvragen. Begrippen worden gevisualiseerd en het taalgevoel wordt ondersteund. De taal- en denkvragen zijn op vier niveaus: waarnemen, verbanden leggen, ordenen en beredeneren. Kinderen leren klanken aan schrifttekens te koppelen. Er zijn drie verschillende versies: Lotte de dappere koe, Bauke de nieuwsgierige hond en Gijs het sterke paard. De prentenboeken zijn geschikt voor logopedisten, leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs en gewoon voor thuis. Het verhaal wordt nog begrijpelijker als je het thuis of in de klas naspeelt met concrete materialen.

Voor kinderen vanaf 2 jaar

De logopedische prentenboeken zijn voor veel kinderen geschikt. Bijvoorbeeld voor kinderen met:

 • interesse in letters
 • behoefte aan extra stimulatie van herhaling van letters
 • behoefte aan extra taal stimulatie van taalbegrip, zinsbouw en taalinhoud
 • behoefte aan het lezen van pictozinnen
 • meertaligheid
 • een zwak auditief geheugen
 • een slappe mondmotoriek (alleen in het boek “Gijs het sterke paard”)
 • zwakke sociale vaardigheden
 • plezier in zingen
 • liefde voor verhalen
 • behoefte aan meer uitdaging, het zelf kunnen lezen van de pictozinnen

Heeft u interesse in dit logopedische prentenboek? Alle versies zijn online te bestellen op www.voicejoy.nl. Op de website vindt u ook ondersteunende filmpjes en liedjes om samen te bekijken en mee te zingen.

Contact

Voice JoyLogopedie Utrecht