Online logopedie stemcoaching

Een aantal jaren geleden ben ik wel eens gevraagd om op afstand (online)logopedie te geven. Ik had daar toen niet zoveel oren naar. Ik ben gewend om voor mijn cliënten een kopje thee in te schenken en een mooie bos bloemen neer te zetten. Ook wil ik graag het hele plaatjes zien en soms iemand net een klein zetje in de rug geven. En dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk. En wat dacht je van het losmaken van de nek en het strottenhoofd? Dat leek mij digitaal niet echt een goed idee.

Maar nu we allemaal in thuis-isolatie zitten, heb ik net als mijn collega’s een digitaal roer omgegooid. En tot mijn verbazing heeft online logopedie ook voordelen.

Zo kan de cliënt beter naar zijn eigen mondbeeld kijken tijdens de behandeling en hoef ik minder papier uit te printen. Ook is het fijn om geconcentreerd bezig te zijn met mooie dingen en niet alleen met het wereldleed. Ik kan genieten van een stem die door mijn aanwijzingen helderder, voller en warmer klinkt.

Ik hoop dat corona snel de wereld uit is, en dat we elkaar weer zonder schroom kunnen ontmoeten. Maar als mensen te ver weg wonen en toch graag bij mij in behandeling komen, dan blijf ik online behandelingen geven.

Share this post:
Voice JoyOnline logopedie stemcoaching