Coach beter spreken | Annemieke Bastiaans

logopedist voor volwassenen in Utrecht, Leidsche Rijn

Op dit moment werk ik online en als logopediste vind ik het ook nu een uitdaging om mensen te helpen om meer controle te krijgen over hun stem en meer vertrouwen te krijgen in hun spraak. Door goed te luisteren naar u als cliënt worden de behandelingen afgestemd op wat u opdat moment nodig heeft. Hierbij is creativiteit een belangrijke invalshoek. Via training kunt u ervaren dat een goede techniek uw stemgeluid verbetert.

Stem of spreken veranderen

Het veranderen van uw spreken is een gedragsverandering. De meeste trajecten nemen minimaal 3 maanden tot een half jaar in beslag en bij sommige mensen die veel nieuwe vaardigheden moeten aanleren kan de therapie wel een jaar duren. De frequentie is in het begin altijd één keer in de week. Later kan de frequentie ook teruggebracht worden naar één keer in de twee weken. Mijn praktijk is op maandagen en donderdagen open.

Duidelijker spreken

De stap om te werken aan uw stem of articulatie is soms groot. Hoeveel tijd moet u investeren om resultaat te krijgen voor uw moeite? Ik neem voor u de tijd om een duidelijk behandelplan te maken. Door ons te richten op kleine overzichtelijke doelen ervaart u dat u vooruitgaat, waardoor u gemotiveerd blijft.
Om thuis aan de slag te kunnen maken we tijdens de behandelingen opnames, zodat u thuis makkelijk verder kunt oefenen. Herhaling geeft namelijk het beste resultaat.

Stemtraining

Komt u in de praktijk om uw stemtechniek te verbeteren, dan zullen we eerst kijken hoe uw stembelasting in het dagelijks leven is. Welke problemen ondervindt u? Waar loopt u tegenaan? Hoe ervaart u uw stem? Wat zou u willen veranderen?

Na een stemonderzoek waarbij geluisterd wordt naar uw fysieke mogelijkheden, gaan we werken om met minimale inspanning een zo helder mogelijke stem te geven. Via tonen, woorden, zinnen, teksten en dialogen zult u het geleerde toepassen in de praktijk. De stem bestaat uit spieren, die je op een professionele manier kan trainen. Door het bereik van de stem te vergroten en de ademstroom te reguleren wordt uw belastbaarheid vergroot. Bij een hese of schorre stem is een bezoek aan de KNO-arts een vereiste. Ik volgde recent de cursussen EVT (Estill Voice Therapie) de cursus MFL (Manuele Facilitatie van de Larynx) en stemtherapie bij beroepssprekers.

Articulatietraining

Komt u in de praktijk, dan wordt er eerst een analyse gemaakt van uw spraak en uw auditieve vaardigheden. Met welke klanken en klankgroepen heeft u moeite? Welke klanken bepalen uw accent of hoe komt het dat u onduidelijk spreekt?

Ervaring: cliënten met mensen die een Franse, Duitse en Japanse moedertaal hebben.

Daarnaast heb ik mensen geholpen om een Limburgs/ Brabants/ Drents accent / Rotterdams accent om te buigen naar algemeen Nederlands zodat het solliciteren naar een baan makkelijker ging.

Neem contact op met de logopediepraktijk Voice Joy

Ik kan met u werken aan uw stem en articulatie en het vermogen om de verschillen tussen klanken goed te horen.

Maak een afspraak
Voice JoyCoach beter spreken | logopediste