Coach beter spreken | Annemieke Bastiaans

logopedist voor volwassenen en kinderen met stemproblemen in Utrecht, Leidsche Rijn

Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen om meer controle te krijgen over hun stem en meer vertrouwen te krijgen in hun spraak. De behandelingen zijn soms online en soms op mijn locatie in Leidsche Rijn. Mijn praktijk is voornamelijk voor volwassenen, maar ik help ook kinderen met adem en stemproblemen. Door goed te luisteren naar u als cliënt worden de behandelingen afgestemd op wat u opdat moment nodig heeft. Hierbij is creativiteit een belangrijke invalshoek. Via training kunt u ervaren dat een goede techniek uw stemgeluid verbetert.

Stem of spreken veranderen

Het veranderen van uw spreken is een gedragsverandering. De meeste trajecten nemen minimaal 3 maanden tot een half jaar in beslag en bij sommige mensen die veel nieuwe vaardigheden moeten aanleren kan de therapie wel een jaar duren. De frequentie is in het begin altijd één keer in de week. Later kan de frequentie ook teruggebracht worden naar één keer in de twee weken. Mijn praktijk is op maandagen en donderdagen open.

Duidelijker spreken

De stap om te werken aan uw stem of articulatie is soms groot. Hoeveel tijd moet u investeren om resultaat te krijgen voor uw moeite? Ik neem voor u de tijd om een duidelijk behandelplan te maken. Door ons te richten op kleine overzichtelijke doelen ervaart u dat u vooruitgaat, waardoor u gemotiveerd blijft.
Om thuis aan de slag te kunnen mag u tijdens de behandelingen audio-opnames maken, zodat u thuis makkelijk verder kunt oefenen. Herhaling geeft namelijk het beste resultaat.

Wilt u uw pitch oefenen en deze meer vloeiend en presenteren aan uw collega’s of studenten? Neem de presentatie mee en we oefenen hem samen, zodat u met meer melodie, emotie en intonatie uw publiek kan boeien.

Kinderheesheid

Ook kinderen hebben soms een hese stem. Maakt u zich zorgen over de ademhaling of de stem van uw kind? Kom gerust langs om een afspraak te maken. De oefeningen die ik met volwassenen doe, verander ik naar het niveau van uw zoon of dochter. Op een speelse wijze leert een kind om beter stem te geven en wellicht met wat meer rust te spreken.

Stem of spreken veranderen

Komt u in de praktijk om uw stemtechniek te verbeteren, dan zullen we eerst kijken hoe uw stembelasting in het dagelijks leven is. Welke problemen ondervindt u? Waar loopt u tegenaan? Hoe ervaart u uw stem? Wat zou u willen veranderen?

Na een stemonderzoek waarbij geluisterd wordt naar uw fysieke mogelijkheden, gaan we werken om met minimale inspanning een zo helder mogelijke stem te geven. Via tonen, woorden, zinnen, teksten en dialogen zult u het geleerde toepassen in de praktijk. De stem bestaat uit spieren, die je op een professionele manier kan trainen. Door het bereik van de stem te vergroten en de ademstroom te reguleren wordt uw belastbaarheid vergroot. Bij een hese of schorre stem is een bezoek aan de KNO-arts een vereiste. Cursussen die ik volgde: recent de cursussen EVT (Estill Voice Therapie) de cursus MFL (Manuele Facilitatie van de Larynx), stemtherapie bij beroepssprekers en de cursus sprekers trainer, waarbij presentatie belangrijk is.

Articulatietraining

Komt u in de praktijk, dan wordt er eerst een analyse gemaakt van uw spraak en uw auditieve vaardigheden. Met welke klanken en klankgroepen heeft u moeite? Welke klanken bepalen uw accent of hoe komt het dat u onduidelijk spreekt?

Ervaring: cliënten met mensen die een Franse, Duitse, Spaanse en Chinese moedertaal hebben.

Daarnaast heb ik mensen geholpen om een Limburgs-/ Brabants-/ Drents- en Rotterdams accent om te buigen naar algemeen Nederlands zodat het solliciteren naar een baan makkelijker ging.

Neem contact op met de logopediepraktijk Voice Joy

Ik kan met u werken aan uw stem en articulatie en het vermogen om de verschillen tussen klanken goed te horen.

Maak een afspraak
Voice JoyCoach beter spreken | logopediste