Logopedische prentenboeken uit de serie Klankenland

Aat en de vrolijke geit | Fiep en Toos spelen een spel | Kerst in Klankenland | Fiep en Toos gaan naar zee | Bauke de nieuwsgierige hond | Lotte de dappere koe | Gijs het sterke paard

In mijn werk was ik op zoek naar materiaal waarbij je de zinsbouw en het verhaalbegrip tegelijkertijd kan stimuleren. Aangezien dat aanbod er niet was, heb ik zelf dit materiaal gemaakt waarbij kinderen picto-zinnen en liedjes krijgen aangeboden in de vorm van prentenboeken. De kinderen die ik behandel, hebben vaak moeite met het onthouden en het maken van zinnen, doordat hun auditief geheugen zwak is. Het visueel maken van de zinnen helpt hen bij het ontwikkelen van de zinsbouw. Lezen wordt pas echt leuk als het ergens overgaat. Daarom zijn de boeken opgebouwd uit een voorleesverhaal in combinatie met liedjes. De taaldenkvragen helpen om de taalvaardigheden te versterken en de innerlijke taal beter te verwoorden.

In het proces van het maken en schrijven zijn de boeken getest door deze alvast met leerlingen uit te proberen. Mede door het enthousiasme van de leerlingen zijn de boeken daadwerkelijk tot stand gekomen. Ik merk een grote betrokkenheid bij mijn leerlingen. De verhalen spreken aan en ze kunnen de letters beter onthouden.

De boeken bieden door de plattegronden voorin het boek structuur aan het verhaal. Structuur is een voorwaarde om tot leren te komen en is een belangrijk onderdeel om het geheugen te ondersteunen.

* Het is al bijna Kerstfeest
*Klankliedje h
*Klankliedje u
*Gevoels-thermometer

*Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?
*Samen, wil je met mij spelen?

*Ik ben Gijs het sterke paard
*Ben je boos
*Mag ik mee?
*Ik ben trots op mijzelf

* Alle huizen zijn groot
* Wil jij een kopje thee ?
* Wil je me helpen?
* Het is nu donker

*Klankliedje r
*Klankliedje t
*Klankliedje m
*O o o ik ben het vergeten o o o
*Lang zal ze leven
* Liedje in het rode dorp

*Ik kijk op de kalender
*Goedemorgen je spreekt met Toos
*Ga je mee naar de zee (filmpje Boer Boris)
*Klankliedje ie
*Klankliedje S
*Klankliedje ee

* Ochtend, middag, avond
* De dag die is begonnen
* Wil je met mij spelen?
*Klankliedje d
*Klankliedje uu
* klankliedje a

* Klankliedje k
*Klankliedje au
*Klankliedje z
*Klankliedje e

Bestellen

Alle prentenboeken hebben meer dan 30 bladzijdes, zijn in A4 formaat en in full-color gedrukt. De picto-zinnen zijn gemaakt met www.pictoschrijver.nl

Prijzen inclusief 9% BTW :

1)Gijs het sterke paard. Nieuwe versie! | kosten per boek € 15,50

2)Lotte de dappere koe € 18,00

3)Bauke de nieuwsgierige hond € 18,00

4)Fiep en Toos gaan naar zee € 18,00

5)Fiep en Toos spelen een spel € 18,00

6)Kerst in Klankenland € 18,00.
Bij bestellingen van kerstboeken tot en met 15 december 2023 korting op verzendkosten.
Voor €19,90 bij u thuis.
Dit kerstboek is extra dik en heeft een kerstkoekjes recept.

7)Aat en de vrolijke geit € 18,00.

8)Vriendenboek Klankenland € 15,50.

Pakket van eerste 3 boeken van serie klankenland € 40,00 (Gijs, Lotte en Bauke)

Pakket van laatste 3 boeken van serie klankenland € 45,00 (Zee, Spel, en Aat en de vrolijke geit)

Pakket van 8 boeken, namelijk de hele serie Klankenland met het extra kerstnummer en het vriendenboek € 107,00

Pakket van 10 vriendenboeken € 110,00 (geen verzendkosten)

Verzendkosten Nederland: € 5,50 vanaf 10 boeken geen verzendkosten.

Verzendkosten België: € 14,17
Vanaf 10 boeken geen verzendkosten.

Hoe te bestellen?
U kunt boeken bestellen door een e-mail te sturen naar info@voicejoy.nl vermeld uw naam, adres en het aantal boekjes.

U ontvangt een mail met factuur op naam. U kunt het bedrag overmaken en zodra het geld op de rekening staat, wordt de bestelling verzonden. Als u naast de digitale factuur nog een geprinte versie van de bestelling wilt ontvangen, moet u dat even aangeven. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Heel veel plezier met de prentenboeken!

In deze tijd kan je je verliezen in het aanbod van materiaal. Het is dan belangrijk om een goede keuze te maken. Kies je voor de prentenboeken van klankenland, dan ben je verzekerd dat je aan meerdere doelen tegelijkertijd werkt.

Doelgericht

De thema’s van de verhalen zijn volledig geïnspireerd op de behoefte van mijn leerlingen en wat ik hen wil meegeven, namelijk dat ze trots mogen zijn op zichzelf, hoe ze om hulp kunnen vragen. En als ze iets moeilijk vinden, dat ze dan niet denken “dat kan ik niet”, maar “wat heb ik nodig om het wel te kunnen?” Hoe je contact kunt maken met andere mensen, hoe je iemand opbelt, hoe je de kalender gebruikt en hoe je voor jezelf kunt opkomen. Of hoe je een broodje koopt bij de bakker.

Door de persoonlijke vragen en de vrolijke liedjes willen kinderen graag aan de slag de prentenboeken van Klankenland. Het boek wordt nog begrijpelijker als je het verhaal met concrete materialen naspeelt thuis of in de klas. Ik kom ook graag in klassen om het verhaal te zingen en te vertellen. Kijk maar eens bij taallessen onderbouw.

Door de plaatjes in het prentenboek in combinatie met de picto-zinnen begrijpen kinderen het verhaal beter en gaat de zinsbouw vooruit. Met deze prentenboeken krijg je als ouder handvatten om je kind te ondersteunen in zijn taalontwikkeling. Als logopedist heb je aan deze boeken waardevol therapie-materiaal die je voor verschillende doeleinde kunt gebruiken. Waardoor je behandelingen efficient zijn. Terwijl je speels en zingend behandelt zijn je behandelingen ook motiverend en effectief. Via de filmpjes kan je makkelijk herhaling aanbieden.

Door de plaatjes in het prentenboek in combinatie met de picto-zinnen begrijpen kinderen het verhaal beter en gaat de zinsbouw vooruit. Met deze prentenboeken krijg je als ouder handvatten om je kind te ondersteunen in zijn taalontwikkeling. Als logopedist heb je aan deze boeken waardevol therapie-materiaal die je voor verschillende doeleinde kunt gebruiken. Waardoor je behandelingen efficient zijn. Terwijl je speels en zingend behandelt zijn je behandelingen ook motiverend en effectief. Via de filmpjes kan je makkelijk herhaling aanbieden.

In oktober 2017 heeft deze serie Klankenland de Branco van Dantzigprijs gewonnen. Een vakkundige jury is unaniem tot het oordeel gekomen dat de logopedische boeken van grote meerwaarde zijn voor taaltherapie. Het product is volgens de jury gebaseerd op practice based evidence, waarbij meerdere bewezen methodieken zijn geïntegreerd.

Doelgroep

Als je een leuke gezellige manier zoekt om kleuters in aanraking te laten komen met klanken en letters, gebruik dan de boeken van de serie Klankenland. Je leest een mooi prentenboek en tijdens het voorlezen ben je ook nog bezig met klankbewustzijn. De kleuters hebben het niet door, maar al zingend maken ze een koppeling tussen letter en klank. Fijne boeken die je naast elke taalmethode kunt gebruiken.

De picto-zinnen maken van dit boek een interactief boek. Niet alleen luisteren naar het verhaal maar zelf actief meedoen, dit heeft invloed op de zinsbouw en taalinhoud.
(www.pictoschrijver.nl)
Ook voor meertalige kinderen zijn deze boeken zeer geschikt. Of voor kinderen met een zwak auditief geheugen of zwakke sociale vaardigheden.
Zoek je een boek voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben? Gebruik dan deze boeken, zodat zich snel ontwikkelende kinderen meer uitdaging vinden.

Scholen

Het is mogelijk om mij uit te nodigen voor een les: Hoe maak je een boek? Wie weet kan ik ze inspireren om zelf ook een boek te maken. In de afgelopen periode ben ik ook online in de klas aanwezig geweest.

Recensies

Lotte de dappere koe” is een speels, vlot, creatief boek gevuld met een mooie variatie aan werkvormen. Van kijken en luisteren tot zelf lezen en van zingen tot een gesprekje voeren. In “Lotte de dappere koe” is er aandacht voor ontdekken, ervaren, doorzetten en daardoor vinden wat je zoekt. Een leuke inspiratie waarmee je méér uit je behandeling haalt!
– Saskia Schönberger – logopediste particuliere praktijk

Recensie NBD Biblion:
De uitgave draagt bij aan de taalstimulering van kinderen en brengt kinderen op speelse muzikale manier in aanraking met verschillende klanken (r, o, w, m en de t). Dit bevordert de klanktekenkoppeling. In de kleurrijke collageachtige prenten zijn foto’s gecombineerd met (kinder)tekeningen. Waardevolle uitgave.

Voice JoyLogopedische prentenboeken