Zevende picto-prentenboek van Klankenland krijgt warm onthaal bij leergierige kleuters

De prentenboeken van Klankenland zijn speciaal. Ze zijn zo bijzonder omdat er in de boeken naast een gewone tekst ook picto-zinnen instaan. Zo kan een kind al snel meelezen met het verhaal. Net zoals de eerste mensen die het schrift uitvonden vinden ook zij hun weg door beelden en picto’s. De prenten en de picto’s versterken elkaar en lezen wordt op deze manier een feestje. Naast het verhaal en de pictozinnen komen in de boeken ook klanken aan bod die worden aangeboden met een gebaar en een liedje. Zingend leren, kinderen worden daar vrolijk van! Ideaal voor kinderen die nog niet kunnen lezen en voor kinderen die net beginnen met leren lezen. (4 t/m 7 jaar)

Aat en de vrolijke geit  ISBN 9789082927917 (€18,00)

In dit nieuwe verhaal gaat Toos samen met haar hondje Bauke naar buiten. Het is een prachtige herfstdag. Een beetje nieuwsgierig is ze wel, want ze kijkt bij elk huis naar binnen. Als ze bij Aat naar binnen kijkt ziet ze hem op een stoel staan met een hamer in zijn hand. Gaat dat wel goed? Nee hoor, Aat slaat met de hamer op zijn duim. ‘Au’ dat doet zeer!  Nadat Toos hem heeft geholpen gaat Aat naar buiten. Daar ziet hij iemand waar hij heel erg vrolijk van wordt.

Dit verhaal gaat over klussen, vriendschap, troosten, bezorgd zijn, problemen oplossen.

Wilt u meer weten over de boeken van Klankenland? Kijk dan op Youtube of op Klankenland

https://www.symbaloo.com/embed/klankenland

Annemieke leest voor uit eigen werk

Annemieke Bastiaans is al 26 jaar logopedist en heeft met haar werk veel kinderen geholpen met hun spraak-/taalontwikkeling. De pictoprentenboeken zijn ontstaan omdat pictozinnen heel krachtig zijn om de zinsbouw te oefenen.  Annemieke miste daarbij een verhaal en mooie afbeeldingen. Vanuit dit gemis heeft zij zelf verhalen, liedjes en illustraties gemaakt. De eerste 4 boeken hebben in 2017 de Branco van Danzigt prijs gewonnen.

  • Aat en de vrolijke geit
  • Auteur: Annemieke Bastiaans
  • Uitgever: Voice Joy Klankenland
  • Illustraties: Annemieke Bastiaans
  • YouTube Kanaal: Voice Joy Klankenland
  • Bestellen: info@voicejoy.nl
  • ISBN 9789082927917
  • Contact: 06-23419341
Share this post:
Voice JoyZevende picto-prentenboek van Klankenland krijgt warm onthaal bij leergierige kleuters