Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Kent u of bent u iemand die een goede schrijver in de klas is? Toen ik zelf vijf jaar geleden begon met het maken en schrijven van een prentenboek, kwam ik er al snel achter dat ik eigenlijk niet zo goed kan tekenen. Ik vond het dan ook lastig om zelf een prentenboek te maken. Maar ik probeerde te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Waar ben ik wel goed in? Lang geleden had ik poppetjes gemaakt van Fimo-klei. Alle spulletjes die u daarvoor nodig hebt had ik weggeven, ik zou ze toch niet meer gebruiken. Na een bestelling van een aantal pakjes klei ging ik er weer voor zitten. Kon ik het nog? Na wat oefenen kwam ik tot een grappig resultaat van een paardje en een poppetje.

Ik stelde mijzelf de vraag hoe ik deze figuren het best in een boek kon verwerken. Met de digitale camera maakte ik van alle kanten foto’s en plaatste die tussen mijn landschapsfoto’s en tekeningen van gebouwen. Het gaf een verrassend resultaat. Enkele voorbeelden hiervan staan overigens vermeld op mijn website.

 

Ik kom graag langs

Graag kom ik in klassen van de basisschool om kinderen te stimuleren om zelf creaties te verzinnen. En daar een schrijver in de klas te vinden en hun een verhaal te laten schrijven.  Door foto’s te laten zien van het ontstaan van de klei-figuren en mijn boeken en poppetjes mee te nemen, zien de kinderen hoe het proces van een prentenboek maken in zijn werk gaat. Het maken van een prentenboek is iets magisch; vanuit het niets ontstaat er een wereld, een verhaal en kunt u door middel van een spel in uw hoofd zelf bepalen hoe het verhaal afloopt. Creativiteit en fantasie worden geprikkeld en kunnen niet zonder taal om er een echt verhaal van te maken.

Contact

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met Annemieke Bastiaans van Voice Joy! Of wilt u enkel meer informatie, neem dan gerust contact met mij op. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Deze gegevens staan vermeld op de website. U kunt hier ook het contactformulier invullen en een bericht achterlaten. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Contact

Voice JoySchrijver in de klas