Tips voor beginnende ondernemers

Laatst klopte een collega bij mij aan voor tips om een eigen onderneming te starten.

Ik heb zelf al 17 jaar mijn bedrijf Voice Joy en heb als ondernemer al enkele keuzes moeten maken, dus ik vond het leuk om haar enkele tips te geven. Deze tips besloot ik eens op papier te zetten, zodat ook andere mensen hiervan kunnen leren.

Doelgroep bepalen

De eerste stap om een onderneming te starten is het bepalen van je doelgroep en wat jij de ander te bieden hebt. In mijn geval verkoop ik geen hulp bij mensen met heesheid, maar help ik mensen op weg naar een heldere stem zodat zij weer kunnen functioneren en plezier krijgen in het spreken.

Huur een fotograaf

Als je begint met een website bezuinig dan niet op een fotograaf. Foto’s zijn heel belangrijk, jij bent het gezicht van je onderneming dus laat je zien. En laat vooral zien wat je doet in beeld of geluid. Dit kan best een grote stap zijn, maar wees niet te verlegen.

Maak een duidelijke website

Gebruik niet teveel tekst op je site, maar laat zien en in mijn geval ook horen wat je te bieden hebt. Zo kan je op mijn pagina enkele demo’s beluisteren van mijn voice-over werk en wordt mijn pagina nog persoonlijker. Van de zangworkshop heb ik een video laten maken, mensen krijgen dan een goed beeld van je werkwijze en weten dan wat ze kunnen verwachten.

Maak het jezelf gemakkelijk

Sinds drie jaar heb ik echt plezier in mijn boekhouding. Dat komt omdat ik het programma van Moneybird gebruik. Ik maak geen rekenfouten meer en zie makkelijk welke kosten ik heb gemaakt. Ook mijn offertes maak ik in Moneybird. Dit ziet er professioneel en zakelijk uit. Begin met een goede indeling en laat eventueel iemand je hierbij helpen en je hebt veel minder tijd nodig voor je belasting aangifte. Via deze link kan je Moneybird 3 maanden gratis uitproberen. Moneybird gratis uitproberen

Blijf jezelf vernieuwen en blijf zichtbaar op verschillende kanalen

Ik heb zelf een twitter en een instagram-account onder de naam @annevoicejoy Mijn youtubekanaal  heet Voicejoy Klankenland en deze kanalen probeer ik via mijn nieuwsbrief onder de aandacht te brengen. Zelf vind ik Laposta een hele fijne site waarmee je makkelijk een leuke nieuwsbrief maakt. Mensen moeten zich altijd kunnen afmelden en dat is op deze manier makkelijk geregeld.

Share this post:
Voice JoyTips voor beginnende ondernemers