Ontdek de kracht van je stem

Zangworkshop | Voice Joy

Samen muziek beleven doet je hersenpan knetteren. Echt naar elkaar luisteren en met elkaar mooie klanken voortbrengen. Afstemmen op de groep. Kan je praten? Dan kan je ook zingen. Durf eens gek te doen en te lachen. Ik kom met elke groep tot unieke meerstemmige samenzang. It don’t mean a thing if it ain’t gotta swing!

Lees verder

Coach beter spreken | logopediste

Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen om meer controle te krijgen over hun stem en meer vertrouwen te krijgen in hun spraak. Door goed te luisteren naar de cliënt stem ik mijn behandelingen af op wat de cliënt opdat moment nodig heeft. Hierbij gebruik ik creatieve oefeningen, maak ik opnames en laat ik mensen ervaren dat een goede techniek hun stemgeluid verbetert.

Lees verder

Spreker op uw evenement

Ik vertel in mijn lezing hoe je je stem optimaal kan inzetten om mensen te boeien. Wat zijn de trucs om de luisteraar niet te verliezen? En wat moet je vooral niet doen? Hoe kan je problemen voorkomen? Wat is je stem eigenlijk en hoe werkt dit prachtige mechanisme? Met humor en veel voorbeelden zal ik je hopelijk boeien met mijn stem.

Lees verder

Logopedische prentenboeken

Ik maak logopedische prentenboeken. Het zijn prentenboeken die je kan voorlezen. Maar die je ook samen kan lezen door de picto's te benoemen. In de tekst komen klanken voor, die gekoppeld worden aan herkenbare geluiden. Zo maak je het geluid van een m als je een lekker taartje ziet. In de boeken staan picto-zinnen, waardoor kinderen op een leuke manier zien wat woorden betekenen en merken dat lezen heel erg leuk kan zijn. Achter in het boek staan denkvragen. De boeken zijn in 2017 bekroond met de Branco van Dantzig prijs.

Lees verder

Spreker

Presentaties: Gezond stemgebruik en/of De kracht van je stem

Presentatie: gezond stemgebruik

Hoevaak je je stem nodig hebt, realiseer je je pas als je hem kwijt bent. Langdurig stemproblemen ervaren heeft gevolgen voor je sociale contacten, werkplezier en je functioneren. Vooral mensen met een spreekberoep zouden moeten weten hoe een stem werkt. Door inzicht en preventieve tips kunnen stemproblemen voorkomen worden.

Presentatie: De kracht van je stem

Ik vind het geweldig om te spreken over mijn passie; namelijk de stem.

Je kunt wel zeggen dat ik een vorm van beroepsdeformatie heb. Ben ik met mensen in gesprek, dan hoor ik direct of zij hun stem optimaal inzetten. En als ik bij een lezing afhaak, ga ik de spreker analyseren. Hoe komt het dat deze
spreker mij niet kan boeien?

Waar let ik eigenlijk allemaal op? De warmte van een
stem, de articulatie, de toonhoogte, het spreektempo en vooral……… voegt deze
spreker emotie toe aan zijn verhaal.

In een lezing over stem, en de kracht van je stem neem ik mijn toehoorders
mee in mijn brein. Laat ik mijn publiek lachen om de gekke stemmetjes die ik
toevoeg om mijn verhaal kracht bij te zetten. En weet mijn publiek aan het eind van mijn verhaal  wat het moet doen om de aandacht van de ander vast te houden.
Zelf sta ik regelmatig voor de klas in het speciaal onderwijs, met mijn
stem, mijn gebaren en mijn visualisaties houd ik de aandacht van mijn leerlingen vast. De moeilijkste doelgroep voor een spreker.

Als het mij lukt om leerlingen met ADHD, autisme en Down-Syndroom te boeien. Dan is spreken voor een grote zaal met volwassen luisteraars a piece of cake.

Coach beter spreken

logopediepraktijk voor volwassenen

Neem de stap en investeer in uw spreken
De stap om te werken aan uw stem of articulatie is soms groot. Hoeveel tijd moet u investeren om resultaat te krijgen voor uw moeite? Met een duidelijk behandelplan en overzichtelijke doelen ervaart u vooruitgang, waardoor u gemotiveerd blijft.

Met meer volume spreken?
Mensen met een zachte stem worden vaak gevraagd wat luider te spreken. Door meer kracht te zetten word je luider, maar hierdoor kan je stemklachten ontwikkelen. Door gebruik te maken van verschillende adem- en stemtechnieken kan je op een ontspannen manier luider stemgeven. U krijgt advies op maat.http://

Heeft u een spreekberoep en wilt u uw stem in goede conditie krijgen of behouden?

Kom naar mijn praktijk om uw stemtechniek op een professionele manier te verbeteren!

Maak een afspraak

Wilt u de winnende prentenboeken bestellen?

Stuur een mail met het aantal en uw adres.

Stuur een mail.

Voor meer informatie kijk op www.klankenland.nl

Klankenland
Voice JoyVoice Joy