watverdienje, accent, logopedie, annemieke bastiaans,

Wat verdien je? 29 januari kom ik in de uitzending.

Ik weet wel wat ik verdien, maar of ik het krijg is de vraag. Ik weet ook wie er meer zouden moeten verdienen dan ik. Dat zijn namelijk mijn zorgcollega’s die regelmatig leerlingen verschonen van mijn ZML school. Belangrijke mensen die o zo nodig zijn en voor wie ik veel respect heb. Maar nu is uit onderzoek gebleken dat mensen die met een #accent spreken gemiddeld minder verdienen dan mensen die algemeen Nederlands spreken. Ik heb het over algemeen Nederlands (AN) en niet over ABN, want ik geloof niet dat mensen met of zonder accent meer of minder beschaafd zouden zijn.

Tijdens het programma #watverdienje mocht ik als #stemcoach en #logopedist uitleggen waarom mensen bij mij in de praktijk Utrecht Leidsche Rijn komen. En dat zijn voornamelijk mensen die in de randstad wonen en daar buiten geboren zijn. Ze willen graag gehoord worden om wat ze zeggen en niet om hoe ze het zeggen. Daar gaat #communicatie om. Elkaar kunnen #verstaan en verbinding met elkaar kunnen maken. Als je te vaak onduidelijk spreekt worden mensen zenuwachtig en durven ze het gesprek niet meer met je aan te gaan.

Dat wil je voorkomen. Moeten mensen dan niet meer hun best doen om een ander te verstaan? hoor ik je denken? Dat zou kunnen, maar je #articulatie is ook je #presentatie. Je doet je best op je uiterlijk, je wilt goed voor de dag komen. Waarom dan niet je best doen om het de ander makkelijk te maken je te verstaan. Iemand betrokken houden bij je gesprek door duidelijk en overtuigend te spreken. Dat kan natuurlijk met of zonder een stemhebbende g. Het is maar waar wie je bent en waar jij je prettig bij voelt.

Ik vond het in ieder geval erg leuk om in de studio te zijn bij het programma “Wat verdien je?”. Alhoewel ik wel schrok van sommige #salarissen. Mochten mijn zorgcollega’s ooit ook zoveel gaan verdienen dan zou ik dat wel snappen. Wat ik trouwens met mijn zangworkshops en prentenboeken verdien is wel in te schatten. De prijzen staan gewoon op mijn site.

https://www.rtlnieuws.nl/rtlboulevard/wat-verdien-je

 

Share this post:
Voice JoyWat verdien je? 29 januari kom ik in de uitzending.

Related Posts

Take a look at these posts