Voice Joy | coach beter spreken | logopedie | schoolvoorstellingen | prentenboeken

Werken aan stem, is werken aan zelfvertrouwen

Werken aan stem, is werken aan je zelfvertrouwen.

Als mensen aan het eind komen van de therapie vind ik het als therapeut best moeilijk om ze los te laten. Waar ligt dat aan, zou je denken? Het komt voornamelijk door opmerkingen die een cliënt loslaat. Op dit moment ben ik aan het werk met een student. Zijn ouders hadden hem het jaar daarvoor al de suggestie gedaan om naar mij te gaan. Een paar maanden geleden was hij er ook klaar voor en kwam hij bij mij met zijn klachten. Dit waren: een zachte stem, binnensmonds- en monotoon spreken.

Na twee sessies kwam bij hem het besef: ” hé als ik de opnames terug luister dan klink ik niet zoals ik me voel. Ik kom heel ongeïnteresseerd over, terwijl ik het hier heel leuk vind”. Met dit besef groeide de motivatie om te werken aan al onze doelen en hij pakte die snel en goed op.

Vandaar dat hij me van de deze week een prachtig cadeau gaf, namelijk de opmerking: “Ik wist niet dat ik door te werken aan mijn stem, meer mijzelf kan laten zien. Ik kan laten horen wat er in mij speelt. Eigenlijk kan ik het overal toepassen”.

Wat fijn om dit als therapeut te bereiken. Nog 2 lessen en dan ga ik hem toch echt loslaten. Ik ben benieuwd…….)

 

Share this post:
Voice JoyWerken aan stem, is werken aan zelfvertrouwen

Related Posts

Take a look at these posts